Medicinska pedikura in estetika stopal

Pedikura ni le striženje nohtov. Ni le estetika. Lepota kože stopal, lepota nohtov, se začne pri zdravih nohtih in koži stopal.   

»Medicinska« pomeni dvoje: prvo, da delam s kirurško sterilnimi instrumenti (glej načrt  sterelizacije), za vsako stranko odprem set pred njo in drugo, da diagnosticiram vsako patogeno spremembo na koži stopal in nohtih, ki se kasneje lahko razraste v neobvladljivo infekcijo, ki je skoraj ni možno več dodobra pozdraviti.

Pristop je celosten, kajti kot pravim jaz, VSAKA LEPOTA SE ZAČNE PRI ZDRAVJU, zato pomeni priti na pedikuro k meni, preveriti, ali ni mogoče nek del kože na stopalih ali kateri od nohtov že patogeno spremenjen. Obstajajo rešitve za zdravljenje, predvsem pa je treba ukrepati čimprej. Zato ne odlašajte z nego stopal, saj vas prav stopala nosijo, nosijo vas že vrsto let in še nekaj časa vas bodo morala. Poleg tega je stopalo telo v malem in že sam tretma pomeni masažo energetskih con, kar pripomore k dobremu počutju. Veliko teh tegob je možno z doslednim rednim čiščenjem popolnoma odstraniti ali tudi odpraviti. Vsi, ki po pedikuri odhajajo, so nasmejani in pravijo: »Lahkih nog naokrog.« In kar največ pove: vedno znova se vračajo.

V vseh teh letih smo si s pacienti ostali zvesti in število ljudi, ki mi zaupajo, je zelo naraslo. Nekateri imajo bolečine in ne vedo, kako bi se tega rešili, spet drugi imajo vraščene nohte na palcih, posledice teh pritiskov pa so boleči otiščanci, kar nedvomno zelo boli. Lahko da si stopala težko uredite sami ali pa želite imeti le lepe nohte, da vam bodo lahko stopala in noge v ponos in jih ne bo potrebno v poletnih  mesecih skrivati v zaprte čevlje.

MEDICINSKA PEDIKURA IN ESTETSKA STOPAL – STORITVE

ESTETSKA PEDIKURA:

  1. oskrba
  2. čiščenje
  3. lakiranje nohtov

MEDICINSKA PEDIKURA:

  1. oskrba diabetičnega stopala, po amputacijah ali preventivno,
  2. glivična obolenja kože in nohtov, nadomestni nohti z antimikotičnimi geli,
  3. kako z občutkom negujemo vraščene nohte s sponkami 3TO PODOFIX,
  4. kako preprečujemo in rešujemo inficirane zaplete in deformacije falange (končni prstni člen) po obilnih in obsežnih oteklinah, ki so posledica infekcije,
  5. kako uspešno odpravljamo in s tem zdravimo stopalne bradavice brez bolečin,
  6. kurja očesa in otiščanci.

Sorodni prispevki

Oskrba diabetičnega stopala
Glivična obolenja kože in nohtov
Infekcije - deformacije končnega prstnega člena
Delite ta prispevek
Ocena prispevka
5/5